Eugen Muntean – O viață în slujba artei și a educației. Profesorul Eugen Eduard Muntean a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Distincția îi va fi acordată într-un cadru festiv. Eugen Muntean și-a desfășurat întreaga activitate în domeniul muzical la Petroșani, șlefuind zeci de talente, determinându-le să îmbrățișeze această meserie, să iubească muzica.

Printre cetățenii comunității noastre se află oameni deosebiți, care, prin natura meseriei, sunt formatori de caractere, oameni care și-au dedicat viața unui scop nobil, acela de a educa generații. Aceste persoane sunt deosebite, întrucât în mâinile lor se făuresc destinele unor concetățeni. O astfel de persoană este domnul Eugen Eduard Muntean, care, pe tot parcursul carierei sale, s-a implicat activ și cu multă pasiune, în viața comunității, participând constant, la evenimentele culturale, locale, naționale și internaționale. Astfel, pentru întreaga sa activitate profesională desfășurată de-a lungul a 40 de ani, în decursul căreia domnul Muntean Eugen Eduard, cu multă pasiune, a promovat și a adus tinerii talentați mai aproape de visul de a deveni artiști, propun Consiliului Local să îi fie conferit titlul de “Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani și inițiatorul proiectului de hotărâre.

Profesorul Eugen Muntean a colaborat cu personalități din domeniul muzical precum Dumitru Lupu, Horia Moculescu, Mihai Trăistariu și mulți alții. Elevii pregătiți de Eugen Muntean au obținut rezultate bune la festivaluri și concursuri de gen cum ar fi “Mamaia Copiilor”, “Vocea României”, “X Factor”, “Stelele Tinereții”, dar și multe alte competiții.

 

 

Articolul precedentSute de hunedoreni, cu viroze respiratorii. O parte dintre ei, spitalizaţi
Articolul următorFacturi de 200.000 de lei pentru încălzirea spațiilor Universității din Petroșani