Eroii Revoluției, comemorați la Deva și Hunedoara. Manifestări, în amintirea celor care au pierit sub gloanţe în urmă cu 29 de ani

Eroii Revoluţiei din decembrie 1989, printre care s-au numărat şi şase hunedoreni, au fost comemoraţi, astăzi, la Deva şi Hunedoara. S-au depus coroane de flori în memoria celor care au pierit sub gloanţe în urmă cu 29 de ani.

Foto: CJ Hunedoara

La Deva, ceremonia de comemorare a eroilor martiri ai Revoluţiei a avut loc începând cu ora 10:55 și s-a desfășurat, ca de obicei, în Parcul “I.C. Brătianu” (Operei), din centrul orașului. După intonarea Imnului Național al României, oficierea unei slujbe religioase comemorative și pomenirea eroilor Revoluției din 1989, au luat cuvântul, pe rând, la microfon, reprezentanți ai revoluționarilor, ai instituțiilor publice locale. Apoi, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Martiri.

În municipiul Hunedoara, devenit oraş martir, după ce în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 au murit, împuşcate, şase persoane, iar alte 19 au fost rănite, manifestarea s-a desfășurat, de la ora 12:00, în Parcul Tineretului. Și acolo a fost oficiată o slujbă religioasă comemorativă, urmată de rostire de alocuțiuni și depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

Ziua de 22 Decembrie a devenit simbol național și a fost declarată de Parlamentul României prin Legea nr. 273 din 7 decembrie 2011, “Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății”.

Articolul precedentPârtia de schi din Parâng s-a transformat în șosea
Articolul următorFOTO: Telescaun, inaugurat în Straja