Un nou telescaun a fost inaugurat în stațiunea montană Straja. Investiția este una 100% privată, investitorii au înțeles că fără implicarea lor, dar și a administrației locale, turismul nu se poate dezvolta. Unul din cei care au investit masiv în stațiune este omul de afaceri Emil Părău. Ultima noutate constă în realizarea unui nou telescaun în stațiunea montană.

“Noul telescaun va fi cu patru locuri, debraiabil (încetinește la îmbarcare și debarcare-n.r.), scaunele vor fi acoperite, va avea o lungime de 1,2 kilometri și va face legătura între antena de la cruce și vârful masivului. Odată finalizată investiția, Straja va fi prima stațiune montană din România care are o telegondolă, patru telescaune și între 5 și 7 teleskiuri”, a declarat Emil Părău, investitor în stațiunea montană Straja.

Stațiunea montană Straja trece la următorul nivel, cel de lux. Zona a început să atragă turiști potenți financiar. În acest sens, investitorii susțin că este momentul ca în stațiune să se realizeze unități de cazare de lux. Este nevoie de hoteluri de 4 și 5 stele pentru a satisface și pretențiile turiștilor care au posibilități financiare mai mari.

“Avem nevoie de investitori puternici care să facă în această zonă hoteluri de 4 și 5 stele, pentru că deja vin turiști cu bani, iar noi, din păcate nu le putem lua banii. Primăria oferă deja câteva locuri în partea de jos a stațiunii, în zona de agrement unde poate veni un investitor să realizeze hoteluri. Ar fi un lucru deosebit pentru că trebuie să ajungem la nivelul stațiunilor din occident. Turiștii trebuie să fie cazați în partea de jos, iar aici, sus în munte, trebuie să vină să schieze. În oraș trebuie să lase baniii”, spune Emil Părău, investitor în Straja.

Stațiunea montană s-ar putea dezvolta cu ajutorul fondurilor europene, numai că, din păcate, investitorii se lovesc de ambiguitățile din legile existente.

 

Articolul precedentEroii Revoluției, comemorați la Deva și Hunedoara. Manifestări, în amintirea celor care au pierit sub gloanţe în urmă cu 29 de ani
Articolul următorFOTO: Amendă de 10.000 de lei pentru firma care se ocupă de gunoaiele din Lupeni