Un nou rezultat deosebit, obţinut de elevul Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie. Acesta a participat la Concursul Internaţional de Informatică pentru seniori „Romanian Master of Informatics 2019”, unde a obţinut medalia de bronz.

Competiţia, organizată de către Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, a ajuns la a şaptea ediţie, fiind considerată una dintre cele mai dure, peste nivelul de dificultate al balcaniadelor, la care fiecare țară participantă își trimite un singur echipaj reprezentativ format din patru concurenți. De trei ani, România își trimite la acest concurs și lotul A de juniori în vederea acumulării de experiență internațională pentru viitor. De menționat, că la această competiție, Rusia a participat cu cinci echipaje de seniori în care se regăsesc cei mai buni competitori ruși din acest moment.

Elevul din Orăştie a reuşit să impresioneze, la final, el fiind medaliat cu bronz. Astfel, Alexandru Raul Todoran devine, în acest an, cel mai tânăr român medaliat al acestui concurs internaţional, fiind, de altfel, singurul elev de gimnaziu care obține o medalie. Conducerea unităţii de învăţământ din Orăştie, în care elevul studiază, l-a felicitat pentru rezultatul obţinut la acest concurs.

Reamintim că, acelaşi elev din Orăştie a fost medaliat cu aur la „European Junior Olympiad in Informatics”, olimpiadă care s-a desfăşurat, în luna august a acestui an, în Slovenia şi la care România a fost reprezentată de o echipă formată din patru elevi.

Articolul precedentAproximativ 6.500 de hunedoreni şi-au găsit un loc de muncă, cu sprijinul AJOFM
Articolul următorBani pentru susţinerea agentului termic, la Brad