Municipiul Brad se află printre cele şase localităţi din ţară care primesc sprijin financiar de la Guvern pentru asigurarea agentului termic către populaţie.

Peste 61,28 milioane de lei este suma alocată, din Fondul de rezervă bugetară, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a populaţiei din şase unităţi administrative din ţară. Între acestea se află și municipiul Brad, din județul Hunedoara, care va primi suma de opt milioane de lei.

– Motru (jud. Gorj) – 7.956 mii lei;
– Gheorgheni (jud. Harghita) – 2.200 mii lei;
– Brad (jud. Hunedoara) – 8.000 mii lei;
– Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinţi) – 25.000 mii lei;
– Focşani (jud. Vrancea) – 13.132 mii lei;
– Tulcea (jud.) Tulcea – 5.000 mii lei.

La pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, cele şase unităţi administrativ – teritoriale au constatat că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei, în iarna 2019 – 2020. Alocarea acestor fonduri se face, în funcţie de caz, pentru plata subvenţiei pentru finanţarea unor cheltuieli necesare asigurării continuităţii serviciului public de distribuţie a agentului termic; acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat; plata datoriilor operatorilor sistemelor de termoficare către furnizorii de gaze naturale”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Articolul precedentElev din Orăştie, medaliat la un concurs internaţional de informatică pentru seniori
Articolul următorTiberiu Iacob Ridzi, prezent la reuniunea AMR