Efectele ninsorii: Mai multe localităţi din judeţul Hunedoara, fără curent electric

Ninsoarea abundentă ce a căzut a produs şi efecte. Mai multe familii, din câteva localităţi ale judeţului Hunedoara, au rămas nealimentate cu energie electrică.

„Din cauza condiţiilor meteo deosebite, cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situaţie se numără copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, conductoare contorsionate”, au informat reprezentanţii companiei.

La nivelul E -Distribuţie Banat, aseară, începând cu ora 18:00, a fost declarată stare de urgenţă de nivel 1, conform procedurilor interne aflate în vigoare. Tot aseară, la ora 20:00, în judeţul Hunedoara, erau nealimentate două linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate cinci localităţi.

Sursa foto: E-Distribuţie

Potrivit celor de la E-Distribuţie, în teren se aflau, la acel moment, mai multe echipe de intervenţie care lucrau la restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectaţi.

Intervenţiile au fost îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă şi de neceistatea îndepărtării crengilor şi a copacilor rupţi.

Articolul precedentPetroșani: Nu au cui furniza agent termic
Articolul următorONG-urile din Vulcan ar putea beneficia de finanțare