Complexul Energetic Hunedoara a reluat, de la începutul acestei luni, furnizarea agentului termic abonaților din municipiul Petroșani. Numai că există și situații limită. Un punct termic a fost desființat pentru că numărul abonaților racordați la sistemul centralizat de termoficare este prea mic. Mai precis, doar doi abonați ar mai beneficia de agent termic.

Spre exemplu, în zona cartierului Aeroport din Petroșani unul dintre punctele termice nu mai este funcțional. Este nerentabilă furnizarea agentului termic pentru doi abonați.

“La PT 9C, având în vedere că locuitorii arondați din zona respectivă s-au debranșat în număr mare de la rețeaua de termoficare, nu se justifică funcționarea punctului termic pentru doi abonați”, arată reprezentanții administrației locale de la Petroșani.

La nivelul Văii Jiului mai sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare 2000 de abonați, aici fiind incluse instituțiile publice și societățile comerciale din municipiile Petroșani și Vulcan. De altfel, cele două administrații locale sunt singurele din Valea Jiului care mai beneficiază de agent termic din partea termocentralei Paroșeni. În vară, când s-a decis sistarea alimentării acestui sistem, datoriile erau uriașe. 112.000 de lei era suma de recuperat de la agenții  economici, de la asociațiile de  proprietari – 95.000 de lei, de la instituțiile publice  – 159.000 de lei, de la persoanele fizice 850.000 de lei.

 

 

 

Articolul precedentHunedorean amendat pentru că a cules trufe. „Marfa”, în greutate de patru kilograme, i-a fost confiscată
Articolul următorEfectele ninsorii: Mai multe localităţi din judeţul Hunedoara, fără curent electric