Cei peste 100 de mineri din Valea Jiului au renunțat la protest.  11 zile au stat ortacii blocați în subteranele minelor Paroșeni și Uricani, din cadrul Societății NAționale de Închideri Mine Valea Jiului.

Minerii au dat însă un termen Guvernului condus de Ludovic Orban. Dacă la următoarea ședință de govern nu se va aproba actul normative care să le reglementeze măsurile de protecție socială, aceștia vor relua protestul.

”Având în vedere declarațiile publice ale domnului prim – ministru Ludovic Orban cu privire la necesitatea promovării OUG care să reglementeze acordarea veniturilor în completare solicitate de minerii autoblocați în subteran la minele Paroșeni și Uricani. Ținând cont de faptul că proiectul de OUG s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din data de 6.11.2019, fiind discutat în primă lectură în forma propusă de reprezentanții minerilor, luând în considerare discuția telefonică avută de președintele Sindicatului Huila Valea Jiului, dl. Laszlo Domokos, cu dl. prim ministru Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern din 6.11.2019. Apreciind asigurările date de reprezentantul Executivului, potrivit cărora în ședința de Guvern de săptămâna viitoare OUG va fi adoptată, totul cumulat cu întâlnirea ce a avut loc după ședința de Guvern între ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Ppescu și delegația Sindicatului Huila Valea Jiului, în cadrul căreia dl ministru a  dat aceleași asigurări. Și după consultările cu minerii aflați în acțiunea de protest, Sindicatul Huila a fost mandatat să anunțe suspendarea protestului până la următoarea ședință de Guvern”, se arată într-o informare a Sindicatului Huila, condus de Laszlo Domokos.

Zeci de mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale pe parcurul celor 11 zile de protest.

Articolul precedentCascadorie fără voie pe dealul Hațegului. O mașină de la „Fares” Orăștie, cu roțile în sus
Articolul următorMarian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus (audio)