Prin momente de groază trece familia copilașului de doar șase ani, ce s-a înecat miercuri, în a doua zi de Crăciun, într-un bazin din incinta complexului acvatic Aqualand din Deva. Micuțul a fost transportat imediat la Spitalul Județean de Urgență din municipiu, starea lui de sănătate fiind atent monitorizată pe tot parcul nopții. Medicii din Deva au considerat ca băiețelul să fie transferat la un spital din Timișoara.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că, în această dimineață, a făcut o ședință operativă cu toți angajații complexului acvatic pentru a vedea cum s-a intervenit în acest eveniment dramatic. „Este un mare necaz ceea ce s-a întâmplat. Am ținut, aseară și azi noapte, legătura cu cei de la spitalul județean, cu șeful secției de primire urgențe, domnul doctor Popa Tănase. Am fost permanent informat cu privire la starea de sănătate a copilului. Este regretabil. În această dimineață, am făcut o operativă cu cei de la Aqualand, m-am interesat dacă și-au făcut, cu adevărat, datoria. Au fost prezenți, în după-masa zilei de ieri, două asistente medicale și salvamarul. S-a acordat intervenția de prim ajutor. A fost chemată de urgență salvarea, a venit și SMURD-ul. Când a plecat copilul înspre spital, acesta avea puls. (…) Ne rugăm bunului Dumnezeu să facă o minune. Am înțeles că, în această dimineață, se încearcă transportarea lui la unul dintre spitalele din Timișoara și să sperăm că, în final, copilul își va reveni”, a spus primarul Devei.

Reamintim că, micuțul s-a înecat miercuri după-amiază, într-un bazin de la Aqualand Deva, cu o adâncime de 1,6 metri. Potrivit reprezentanților complexului acvatic, copilul a fost scos de pe fundul bazinului. Angajații complexului și cei de la fața locului i-au acordat primul ajutor, după care băiețulul a fost transportat la spital.

Pe aceeași temă:

Copil de 6 ani în stare critică după ce s-a înecat în bazinul de la Aqualand Deva

Articolul precedentPetroșani: 14 proiecte așteaptă finanțare europeană
Articolul următorDeva: Un nou operator de salubritate, tarif mai scump