Noul operator de salubritate, care va opera pe raza municipiului Deva, „își va intra în pâine” de mâine, 28 decembrie. Este vorba despre asocierea de firme Brai-Căta, care va acționa pe zona de centru a județului, respectiv și în Simeria, Hunedoara și Orăștie.

Schimbarea pentru cetățenii municipiului Deva este că vor plăti mai mulți bani pentru ridicarea, selectarea și transportarea gunoiului, respectiv cu aproximativ 2 lei mai mult pe persoană. De asemenea, taxa pentru deșeurile menajere nu se va mai plăti la primărie, ca și până acum.

Conducerea municipalității susține ca va monitoriza atent activitatea noului operator de salubritate, având în vedere faptul că acesta a pornit „cu stângul” activitatea în zona Brad, unde cetățenii au reclamat că au fost lăsați cu gunoiul la poartă, problemele ce, se pare că, au fost remediate, între timp.

„A avut loc o licitație, organizată de Consiliul Județean. În urma acelei licitații, firma Brai- Căta, de fapt, o asociere de două firme, a fost desemnată câștigătoare. De mâine (n.red. 28 decembrie 2018) va fi noul operator în municipiul Deva și nu numai, pe zona 3, centru, Deva, Bârcea Mare, Hunedoara, Simeria, Orăștie. Din păcate, va crește tariful cu aproximativ doi lei de persoană. Trebuie să fac precizarea că această licitație nu a fost făcută de către Primăria Municipiului Deva. Noi suntem puși în această situație de a accepta noul câștigător, cu condițiile pe care le-a licitat. Ceea ce putem, însă, să facem este să supraveghem și să monitorizăm foarte bine activitatea acestui nou operator în așa fel încât calitatea serviciilor să se mențină, dar dorința noastră este să crească această calitate a serviciilor”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Edilul șef a mai precizat că plata pentru acest serviciu nu se va mai face la primărie, ca și până acum, ci „de persoanele fizice, juridice sau de asociațiile de proprietari”.

Până astăzi, locuitorii municipiului Deva plăteau, la primărie, o taxă de salubrizare, stabilită prin hotărâre de Consiliul Local, care se ridica la aproximativ 7 lei de persoană lunar.

Pe aceeași temă:

Problema deşeurilor din zona Brad scoate oamenii în stradă. „Vom manifesta împotriva „gunoaielor”!”

Articolul precedentDRAMĂ: Copilul ce s-a înecat la Aqualand Deva, transportat la un spital din Timișoara
Articolul următorProgram special cu publicul la Starea Civilă Deva