Două eleve, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din municipiul Deva, au fost premiate la „Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor”, concurs naţional de arte plastice ajuns la ediţia cu numărul 27.

Festivitatea de premiere a concursului naţional a avut loc la Casa Olimpică din Bucureşti, evenimentul fiind organizat de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (M.E.N.) prin intermediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

Prof. Nicu Tăgârţă şi elevele

Elevele Maia Butulescu şi Iris Bîrcean, care au reprezentat Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, la acest concurs, au fost premiate. Maia Butulescu a obţinut premiul I, iar colega ei Iris Bîrcean -menţiune. În cadrul festivităţii de premiere, la care au participat nume sonore din galeria olimpicilor români (Laura Badea, Simona Amânar, Mihai Covaliu ş.a.), cele două eleve din Deva, îndrumate de către profesor învăţământ primar Nicu Tăgârţă, au fost răsplătite cu diplome şi premii din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Împreună cu Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor”, înscris în Calendarul M.E.N. 2018-20l9 la categoria concursuri naţionale fără finanţare din partea ministerului, s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (6-10 ani,11-14 ani, 15-18 ani), fiecărei categorii revenindu-i un premiu Special, un premiu I, un premiu II, un premiu III şi 10 menţiuni.

Articolul precedentVIDEO| Anchetă deschisă în cazul tinerei acrobate care s-a prăbuşit în gol sub cupola circului, la Hunedoara
Articolul următorUricani: Locuințe pentru angajați