Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în cazul focarului de COVID-19 care a apărut, la sfârşitul săptămânii trecute, la căminul de bătrâni din localitatea Baia de Criş, judeţul Hunedoara, ancheta vizând infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Baia de Criş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în cadrul Unităţii Medico-Sociale Baia de Criş s-a dezvoltat un focar de infecţie cu COVID-19, în această unitate decedând mai multe persoane fără ca personalul de specialitate al instituţiei şi medicii care au eliberat certificatele constatatoare a deceselor să informeze Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara şi să dispună măsurile corespunzătoare limitării extinderii virusului între persoanele internate, angajaţi şi a persoanele ce au intrat în contact cu ele”, a informat joi Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Hunedoara.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, împotriva reprezentanţilor Unităţii Medico-Sociale Baia de Criş.

Articolul precedentRomânia a depășit pragul de 10.000 de infectări
Articolul următorCapacitatea de cazare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19 a crescut la 350 de paturi