Centenarul Marii Uniri, sărbătorit pe cel mai înalt vârf din Uganda. Deveanca Alexandra Marcu, și tatăl ei, Dan, vor pleca, astăzi, 23 noiembrie, în expediție în Uganda, pentru a cuceri cel mai înalt vârf din această țară și al treilea ca înălțime al continentului african.

„Prima expediție de anul acesta a fost Turcia, pe vârful Ararat, iar acum ne dorim să sărbătorim Centenarul pe cel mai înalt vârf din Uganda. Suntem sprijiniți și anul acesta de Consiliul Județean, care ne oferă întreaga susținere pentru a ajunge pe vârf”, a spus Dan Marcu, tatăl Alexandrei.

Munții Rwenzori sau Munții Lunii, cum au fost menționați de geograful Ptolemeu, precizând că sunt veșnic acoperiți de zăpadă, se află în Africa ecuatorială, între Uganda și Republica Democratică Congo. Deși se află la numai 48 de kilometri de Ecuator, cele mai înalte vârfuri ale lanțului montan sunt în permanență acoperite de zăpadă. Aceștia se află într-o zonă umedă și sunt, adesea, învăluiți de nori.

„Eu de abia aștept! Va fi, cu siguranță, o expediție interesantă și provocatoare! Va trebui să mergem prin junglă, mlaștină și ghețar, pentru a ajunge pe vârf. Am un rucsac plin de echipamente: haine de munte, ham, coardă, colțari, piolet, bocanci, sac de dormit și chiar și cizme din cauciuc, pentru zonele mlăștinoase”, spune Alexandra Marcu, vicepreședintele al Clubului „Evoluții” și ambasador al turismului românesc.

Expediția celor doi deveni în Uganda va dura nouă zile. Alexandra și Dan Marcu își doresc să ajungă pe vârf chiar de 1 decembrie, de „Ziua Națională a României”.

Articolul precedentLucrările la drumul spre Parâng ar trebui să fie finalizate anul viitor
Articolul următorCentenar la un copac inclus în patrimoniul turistic