La Primăria Deva a avut loc, astăzi, prima întâlnire din cadrul proiectului „Beacon” (Bridging European and Local Climat Action), finanțat de Ministerul Mediului din Germania, care sprijină cinci municipalități din România, printre care și Deva.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani (2018-2021) și este coordonat la nivel național de Asociația ”Orașe Energie România” (OER). În proiect sunt implicate 34 de orașe din șase țări europene – Germania, Portugalia, Grecia, Polonia, Republica Cehă și România (cu cinci municipalități: Alba-Iulia, Buzău, Deva, Râmnicu Vâlcea și Zalău).

Scopul principal al proiectului este conectarea autorităților locale din România care caută soluții pentru o dezvoltare durabilă a comunității locale cu municipalități din Germania, Portugalia, Grecia, Polonia și Republica Cehă.

Reprezentanții municipalității devene spun că, printre beneficiile acestui proiect se numără „consiliere tehnică și instruire pentru dezvoltarea și implementarea cu succes a proiectelor locale care promovează o societate cu emisii de scăzute de CO2, consultanță de specialitate pentru dezvoltarea și/sau implementarea unui proiect sau a strategiei de reducere a emisiilor de carbon, participarea la două conferințe europene (în Heidelberg/Germania și Varșovia/Polonia), care să permită crearea condițiilor de punere în aplicare cu succes a proiectelor ce vizează scăderea emisiilor de carbon la nivel local, precum și participarea la seminarii regionale (în Republica Cehă, Polonia și România) pentru creșterea competențelor și a cunoștințelor în domeniu”.

Pe parcursul derulării proiectului „Beacon”, 20 de școli din România participă la campaniile de economisire a energiei, printre acestea numărându-se și două unități de învățământ din Deva. Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Transilvania” și Colegiul Tehnic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” din municipiu.

Articolul precedent
Articolul următor„Zilele Icoanei” la Deva. Concert de muzică bizantină la Palatul Magna Curia