Curăţenia de primăvară este în plină desfăşurare în municipiul Hunedoara. Angajații primăriei și ai firmei de curățenie s-au pus serios pe treabă. Conducerea administraţiei publice locale atrage atenţia celor care încalcă normele de curăţenie că riscă amenzi usturătoare.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, spune că și-ar dori ca hunedorenii să și păstreze curățenia care se face în oraș. „Hunedoara este orașul din județ cel mai vizitat de turiști, vine primăvara și nu ne dorim să îi întâmpinăm cu străzi murdare și gunoaie aruncate pe jos. Bineînțeles, mai este vorba și despre confortul cetățenilor municipiului Hunedoara: dacă nu păstrăm curățenia, suntem nevoiți să tot așteptăm după alții să ne măture în fața blocului, în fața magazinului și așa mai departe. Îi invit încă o dată pe toți hunedorenii să îngrijească spațiile comune, curțile și aleile dintre blocuri”.

Foto: Primăria Hunedoara

Potrivit acestuia, pe străzile și în cartierele orașului acționează, zilnic, atât angajații firmei Salub Prest, cât și beneficiari ai venitului minim garantat. De asemenea, la igienizarea orașului pun umărul și cei care nu și-au plătit amenzile și au fost condamnați de instanță să presteze ore de muncă în folosul comunității.

„Curățenia continuă, dar, în același timp, și amenzile date de Poliția Locală celor care murdăresc orașul! Nu uitați că amenzile au crescut și că pentru aruncarea unei hârtii pe jos, puteți fi amendați cu 600 de lei. În comparație, la Deva, pentru aceeași contravenție, amenda este de 200 de lei. Ne dorim foarte mult să avem un oraș curat și de aceea nu ne vom sfii să luăm măsurile coercitive care se impun pentru Hunedoara curată!”, a mai spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Articolul precedentMilioane de lei pentru reparații
Articolul următor„Dealul 700” din Deva, ecologizat de voluntari