Mai mulți elevi de la Scoala Gimnazială „ Avram Stanca”  din Petroşani  au vizitat astăzi, 22 octombrie 2018, Stația de Tratare a Apei de la Jieţ. Vizita copiilor  face parte din programul stabilit pentru Săptămâna ”Școala Altfel” şi deschide seria unor inițiative similare care vor avea loc în cadrul activităţilor desfăşurate pe tot parcusul acestei săptămâni, la staţiile de Tratare a Apei de la Jieţ si Valea de Peşti, dar și la staţia de epurare a apei de la Dănuţoni.

 

Șeful Stației de Tratare a Apei Jieț, inginerul Mihaela Sitea, a fost astăzi gazdă și i-a condus pe elevi prin toate modulele stației, explicându-le întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea acesteia din stație. Copiii au vizitat rezervoarele de apă, sala vanelor, sala filtrelor unde au asistat chiar și la procesul de spălare a filtrelor. La laboratorul de analize invitații au putut vedea cum se efectuează analizele de calitate a apei potabile. Elevii au învățat de la specialiștii Apa Serv date esențiale despre traseul apei, de la  captarea acesteia din surse, precum și informații esențiale despre importanța apei și a păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.

La finalul vizitei a avut loc și o sesiune de verificare a cunoștințelor acumulate, toți copiii au primit ca răsplată câte o diplomă personalizată de către Apa Serv Valea Jiului, special pentru evenimentul la care au participat.

 

Articolul precedentMunicipalitatea din Deva intenționează să se împrumute, cu 4,4 milioane de lei, de la Ministerul Finanțelor
Articolul următorO nouă investiție pentru copiii din Lupeni