Strategia energetică a României, lansată în dezbatere publică, este una care îi mulțumește, într-o oarecare măsură, pe sindicaliștii de la Complexul Energetic Hunedoara. Reprezentanții Sindicatului Muntele au transmis, însă, o adresă pe marginea strategiei energetice.

“Pe noi ne mai supără încă un lucru: Mintia este prinsă pe strategie cu un grup, fără să se precizeze pe ce este. Noi dorim ca acel grup să fie pe cărbune”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Rezervele de huilă ar mai ajunge încă 100 de ani, însă din cauze economice se pune lacătul pe exploatarea cărbunelui. În plus, documentul face referire și la termocentrala de la Mintia.

”Grupurile pe huilă de la Deva, cu excepția grupului 3, vor fi retrase, cu perspective foarte reduse de a fi repornite. Rezervele de huilă din România sunt imposibil de exploatat în condiții de eficiență economică. Ceea ce face improbabilă construirea unor grupuri noi în locul celor retrase”, se arată în strategia energetică a României.

În plus, la Mintia ar putea fi construit un nou grup care să funcționeze pe gaz. Acesta ar avea o putere de 400 MW CCGT.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentȘcoala din comuna Bănița va fi modernizată
Articolul următor30 de milioane de euro, investite în mobilitate urbană la Hunedoara. Proiectele, declarate ADMISE