Corina Crețu, comisar european, dar și miniștri din cabinetul condus de Viorica Dăncilă și-au anunțat prezența în Valea Jiului, la Petroșani. Sindicatul Muntele organizează, joi, 13 septembrie, o întâlnire care are ca temă „regiunile carbonifere în tranziție”.

“Întâlnirea are ca scop punerea pe tapet a problemelor din zonele miniere. Sindicatul Muntele va cere sprijin pentru prelungirea cu funcționare cu producție a unităților miniere Lupeni șI Lonea șI după anul 2018, fundamentarea rapidă a SIEG-ului pentru 3 grupuri pe cărbune cu recunoașterea costurilor de producție pentru minele fără ajutor de stat. Vom solicita sprijin pentru modificarea OUG 36 pentru acordarea veniturilor de completare. În plus, pentru minele care se inched cerem ca persoanele care au o vechime de cel puțin 15 ani să poată ieșI la pensie, considerându-se stagiu complet de cotizare”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii speră ca în urma întâlnirii care va avea loc în data de 13 septembrie la Universitatea din Petroșani să se concretizeze o parte din solicitările lor. Până în prezent, la întâlnire au confirmat prezența comisarul European Corina Crețu, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, primarii din Valea Jiului, dar șI parlamentarii județului Hunedoara.

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentDe frica pestei porcine, târgurile de animale interzise în judeţ
Articolul următorDrumul spre o stațiune montană ar putea fi inaccesibil în sezonul de schi