Sute de copii sărmani din municipiul Lupeni au avut parte de o supriză la începutul anului școlar. Pe bănci, aceștia au găsit rechizite noi și colorate. Municipalitatea de la Lupeni desfășoară un amplu proiect dedicat persoanelor defavorizate, valoarea proiectului fiind de 7 milioane de euro. Prin proiect se urmărește integrarea persoanelor defavorizate în societate și combaterea marginalizării, iar copiii sunt trimiși, obligatoriu, la școală. Astfel, odată cu începerea școlii cei mici au primit rechizite.

“Proiectul presupune acordarea de rechizite copiilor. Astfel, sute de copii au primit rechizite noi. Pentru mine, ca profesor, este foarte important ca acești copii să fie integrațI în sistemul educațional. Doar prin educație există evoluție, educația fiind șansa la un viitor mult mai bun”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane.

 

Articolul precedentIncediu intr-un imobil din Petrila
Articolul următorFonduri europene dedicate Văii Jiului