Un contract în valoare de 4.256.402,24 lei a fost semnat la sediul ADR Vest din Timișoara, pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Hunedoara.
Banii provin din finanțarea asigurată pe fonduri europene,în cadrul Axei prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operațiunile 8.1.A  Ambulatorii și 8.2.B Unități de primiri urgențe, Apelul de proiecte nefinalizate. Pentru acest proiect, a fost constituit un parteneriat între Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Implemenatre și Coordonare Programe (lider de proiect), U.A.T. județul Hunedoara (membru 1), Spitalul municipal Vulcan (membru 2), Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara  (membru 3), Spitalul de Urgență Petroșani (membru 4), Spitalul municipal Lupeni (membru 5), Spitalul orășenesc Hațeg (membru 6), Spitalul municipal Orăștie (membru 7), Spitalul Județean de Urgență Deva (membru 8), Spitalul municipal Brad (membru 9) și  Municipiul Orăștie/Administrație publică (membru 10).

Proiectele vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea ambulatoriilor, a unităților de primiri urgențe precum și a compartimentelor de primiri urgențe din cadrul spitalelor publice din județul Hunedoara.

Fiind depuse în cadrul unor apeluri nefinalizate, aceste proiecte au deja realizate o parte din activitățile prevăzute (lucrări executate sau echipamente achiziționate).

Articolul precedentElevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani, premiați la un concurs de educație
Articolul următorHunedorean amendat pentru că a cules trufe. „Marfa”, în greutate de patru kilograme, i-a fost confiscată