Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Hunedoara, s-a ales cu o amendă usturătoare, după ce a cules trufe din pădure. Poliţiştii spun că, acesta ar fi recoltat ciupercile fără acordul proprietarilor terenurilor.

Patru kilograme de trufe, albe şi negre, atât a reuşit să culeagă tânărul hunedorean, care nu numai că i-au fost confiscate, dar i-au adus şi o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Hunedoreanul a fost amendat de poliţiştii din Gorj, judeţ din pădurile căruia ar fi cules ciupercile. „Polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în baza planului „Scutul Pădurii”, au desfășurat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice, în localitatea Peștișani, județul Gorj.În cadrul acesteia, a fost identificat un bărbat, de 23 de ani, din Hunedoara, care ar fi recoltat 3, 822 de kilograme de trufe albe și 322 de grame de trufe negre, din păduri, fără acordul proprietarilor terenurilor și fără a avea autorizație de recoltare. Pentru fapta sa, a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, potrivit Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de trufe găsită a fost confiscată. În activitate au fost angrenaţi jandarmi şi lucrători ai Direcției Silvice Gorj”, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Articolul precedentContract de peste 4 milioane pentru infrastructura medicală
Articolul următorPetroșani: Nu au cui furniza agent termic