Constructorul a revenit în Parâng. Odată cu topirea zăpezii, dar și cu schimbarea echipei de conducere, firma Strabag, cea care realizează lucrările din Parâng, a revenit în teren. Se lucrează intens la modernizarea drumului județean 709F, pe porțiunea de la Cabana Rusu până la stația de întoarcere a telescaunului nou.

”Lucrările efectiv au început acum o săptămână. Am început cu dezghețarea drumului, era un pod de gheață de aproximativ 25 cm, care făcea imposibil accesul atât pentru riverani, cât și pentru mijloacele noastre. Am început cu aceste lucrări preliminare pentru a ne facilita și nouă drumul și căile de acces. Nu avem la această oră nicio problemă de altă natură decât cea care ține de condițiile meteorologice. În primul rând începem cu partea de infrastructură rutieră, cu amenajările de versanți, ziduri de sprijin, colectări de ape, torenți, ulterior, sperăm noi, după cum ne-am propus pentru anul acesta și am și transmis, să realizăm undeva la 90%”, a declarat Cătălin Flămânzeanu, directorul tehnic regional al societății Strabag.

Pentru a se încadra în termenul stabilit, este nevoie de vreme bună.  Cei 4 kilometri de drum trebuie modernizați într-un termen de cel mult 27 de luni.  Costurile de execuție se ridică la peste 17 milioane de lei, fondurile fiind obținute de CJH de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Articolul precedentPatru străzi din Petroșani, fără gaz metan, timp de câteva ore
Articolul următorArd pădurile din Hunedoara