Incendiile de vegetație uscată au afectat mai multe hectare de pădure din județul Hunedoara. Pompierii hunedoreni au intervenit pentru lichidarea mai multor incendii de pădure care se manifestau în mai multe zone ale județului. 

Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pădure de foioase și pășune din zona Tămășasa. Au ars 15 hectare de pădure de foioase și răzleț trunchiuri de copac și aproximativ 2 hectare de pășune.

Pentru a ajunge la zona în care se manifesta incendiul echipa de 4 pompieri a parcurs aproape 2 kilometri pe jos. Pompierii au fost susținuți în efortul de stingere de 10 angajați ai Ocolului Silvic Orăștie.

De asmenea, pompierii Secției Ilia au acționat în scopul lichidării unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Ilia, în localitatea Câmpuri de Sus. A ars litiera de pădure pe o suprafață de aproximativ 1 hectar

Acțiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat și lipsa surselor de apă. Cel mai probabil, incendiile au fost generate de acțiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri. Coordonatele GPS ale parcelelor incendiate au fost transmise APIA Hunedoara pentru identificarea posesorilor.

 

 

Articolul precedentConstructorul a revenit pe șantierul din Parâng
Articolul următorS-a aflat cine sunt judecătorii care vor face parte din componența Biroului Electoral Județean