Construcția unui nou telescaun în stațiunea montană Parâng depinde de Romsilva. Zeci de hectare de teren ar putea fi scoase, în sfârșit, din fondul forestier și trecute în domeniul public al municipiului Petroșani.

După mai bine 6 ani de procese și expertize, municipalitatea de la Petroșani a primit raportul întocmit de expertul topograf pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor din Parâng.  Documentația urmează a fi depusă la Romsilva.

Pentru scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de teren, trebuie inițiată o hotărâre de Guvern. Administrația locală de la Petroșani a pierdut litigiul din instanță, în procesul cu Romsilva.

În prezent, în Parâng funcționează două telescaune, între care unul cu o vechime de aproape jumătate de secol. Al doilea telescaun din Parâng a fost inaugurat în anul 2014 și a fost realizat în baza unui credit, în valoare de 13 milioane de lei, contractat de autoritățile locale de la Petroșani. Pentru realizarea noului telescaun, TS4, ar fi necesare 8 milioane de euro.

 

 

Articolul precedentFOTO: Pericol major între Zam și Burjuc. O stâncă de câteva tone a ajuns pe carosabil
Articolul următorUniți în cuget și simțiri. Sute de vulcăneni au marcat Mica Unire în stradă