Sute de vulcăneni și nu numai au ales să își petreacă seara Micii Uniri în stradă. Așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, autoritățile locale de la Vulcan organizează o acțiune, unică la nivelul Văii Jiului. În fiecare an, în seara zilei de 24 ianuare are loc defilarea cu torțe.

Deși vremea nu a fost cea mai prietenoasă, numărul participanților la defilarea de ieri de pe bulevardul Mihai Viteazul dedicată Micii Uniri, a fost mare. În mod tradițional fanfara și torțele aprinse au făcut parte din desfășurătorul acestei acțiuni, care rămâne ca formă de manifestare unică în perimetrul Văii Jiului.

“Reîntoarcerea în marile momente ale istoriei neamului românesc, prin aducerea aminte a felului în care s-a structurat România de astăzi, este obligatorie. Momentul Marii Uniri de la 24 ianuarie 1859 este și rămâne una din pietrele de temelie ale construcției națiunii române, iar la Vulcan acest lucru reprezintă un reper de unitate locală, de comunicare între toate grupurile care alcătuiesc comunitatea municipiului Vulcan”,  spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

La defilare au fost prezenți reprezentanții administrației publice locale, ai Consiliului Județean, ofițerii și subofițerii în rezervă și retragere din cadrul Asociației Naționale Cultul Eroilor – Regina Maria, o delegație reprezentând societatea civilă din localitatea BOR-Serbia, cadre didactice și elevi din municipiul Vulcan, reprezentanți ai societății civile din Vulcan și din întreaga Vale a Jiului.

 

 

Articolul precedentConstrucția unui telescaun din Parâng depinde de Romsilva
Articolul următorActorii teatrului din Petroșani se mută la Lupeni