S-au săturat să plătească taxe și impozite locale și să fie băgați în seamă doar în preajma alegerilor. Este vorba de cetățenii din cartierul vulcănean Crividia care au protestat împotriva condițiilor de trai. Zona, una marginalizată, este greu accesibilă, nu există locuri de joacă, iar deșeurile fac parte din peisajul urban.

Drumul care duce spre cartierul Crividia este în stare rea de foarte mult timp, mașinile se avariază, iar în plus sunt furnizori care refuză să mai facă livrări în zonă. În zilele în care microbuzul școlar nu circulă,  elevii fac eforturi mari să ajungă la școlile din oraș.

Oamenii au luat cu asalt și sala de ședințe în care s-a întrunit Consiliul Local. Aceștia și-au mai arătat, încă o dată, nemulțumirea față de lipsa de reacție a autorităților locale. Oamenii au solicitat conducerii Primăriei municipiului Vulcan explicații legate de starea drumului Vulcan-Cividia, de colectarea deșeurilor și de transportul elevilor.

Astfel, cu privire la reabilitarea drumului de acces de pe Nicolae Titulescu spre Dealu Babii, care trece prin Crividia, edilii au arătat că acesta se află în etapa premergătoare finanțării, în proiectul cu fonduri europene, depus prin GAL Vulcan.

”Lucrarea presupune reabilitarea integrală a acestui drum. Însă datorită deteriorării majore a acestuia, mai ales după lunile de iarnă, până la demararea efectivă a lucrărilor de reabilitare și asfaltare conform proiectului, primăria va derula lucrări urgente de reparare a porțiunilor cele mai grav afectate, începând din prima decadă a lunii martie”, a spus primarul Gheorghe Ile.

Edilii au venit și cu promisiunea că deșeurile vor fi ridicate, iar autobuzul școlar, odată reparat, va ajunge, din nou, să îi transporte pe elevi la școlile din oraș.

 

 

Articolul precedentDe astăzi, se dă startul înscrierilor copiilor în clasa pregătitoare. Ce transmite IŞJ Hunedoara
Articolul următorUn bărbat din Orăștie, acuzat de infracțiuni comise în Târgu Mureș