Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor, care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2019, începe de astăzi, 4 martie. Până pe 22 martie, părinţii micuţilor îi pot înscrie direct la sediul unităţilor de învăţământ, dar şi online.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a transmis că, până pe 9 martie, se organizează în unitățile de învățământ preșcolar întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor de grădință care vor fi cuprinși în anul școlar 2019 – 2020, în învățământul primar, iar în unitățile de nivel primar, o „Zi a porților deschise” în care persoanele interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul şcolilor, implicat în această activitate.

În perioada 4 – 22 martie 2019, părinții completează online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Acestea vor fi validate zilnic, în intervalul 08:00 – 18:00, de luni până vineri, la unitățile de învățământ. În această primă etapă, repartizarea copiilor se va face cu ajutorul aplicației informatice și vor fi înmatriculați copiii care au solicitat înscrierea la școala de circumscripție sau la altă școală decât cea de circumscripție, după aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare”, informează IŞJ Hunedoara.

Listele, afişate în şcoli pe 11 aprilie

Listele candidaților înmatriculați, a celor neînscriși după prima perioadă, precum și locurile rămase libere după prima etapa de înscriere, vor fi publicate în data de 29 martie. Între 2 şi 8 aprilie 2019, părinții copiilor nerepartizați și a celor care nu au participat la prima etapă de înscriere, sunt invitați să depună o cerere-tip de înscriere la unitățile de învățământ la care au mai rămas locuri libere. În data de 11 aprilie 2019, se vor afișa la fiecare unitate de învățământ, listele copiilor înscriși în clasa pregătitoare. În perioada 12 aprilie – 19 aprilie 2019, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, se soluționează cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

De precizat că, pentru copiii care vor împlini vârstă de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, este necesar un aviz favorabil în urma unei evaluării psihosomatice, ce se poate efectua până pe 20 martie 2019. Centrele în care se desfășoare procesul de evaluare psihosomatică sunt prezentate pe site-ul inspectoratului școlar, la rubrica „Înscrierea în învățământul primar 2019”.

Informații suplimentare referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul 2019-2020, se pot obține consultând site-ul inspectoratului școlar, la rubrica „Înscrierea în învățământul primar 2019”, dar și la telverde nr. 0800816254, funcțional de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.30, până în data de 19 aprilie 2019.

Articolul precedentSusținere financiară pentru salvatorii de vieți
Articolul următorCondițiile în care își duc zilele i-au scos în stradă