„Se poate şi mai bine”, aceasta este concluzia pe care spune că a tras-o ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în urma vizitei de lucru pe care a efectuat-o, astăzi, în judeţul Hunedoara, pe şantierele de cale ferată aferente Coridorului patru Paneuropean.

Oficialul guvernamental a fost prezent pentru a doua oară, în ultimele două săptămâni, în judeţul Hunedoara. După ce, la finele lunii februarie, şeful de la Ministerul Transporturilor a venit să verifice lucrările de pe autostrada Lugoj-Deva, astăzi, Răzvan Cuc, însoţit de reprezentanţi ai CFR SA, a mers să inspecteze stadiul lucrărilor la calea ferată de mare viteză, pe două dintre tronsoanele situate în judeţul Hunedoara.

La finalul vizitei în teren, ministrul Răzvan Cuc a susţinut o conferinţă de presă, pe fugă, la organizarea de şantier din Staţia CFR Deva.

Demnitarul a declarat că, le-a cerut constructorilor o mobilizare mult mai bună. „Le-am spus constructorilor să se mobilizeze, tronsonul Coșlariu -Simeria are ca și termen de finalizare 2019. Deci, trebuie terminat. Nu vor exista scuze. Pe tronsonul Gurasada- Simeria, cu toate că, am văzut că este mobilizare, am cerut ca aceasta să fie şi mai mare pentru că timpul permite şi avem buget pentru aceste obiective. Am discutat de problema subcontractărilor. Nu vreau să mai aud că sunt probleme legate de neplata subcontractorilor care, în general, sunt români. Și, în acest sens, dacă voi vedea că nu se ține cont de lucrurile pe care le-am trasat, cu siguranță, voi lua și anumite măsuri”, a spus Răzvan Cuc. Întrebat dacă este mulţumit cu ce a văzut în urma vizitei efectuate, ministrul Transporturilor a răspuns că „se poate şi mai bine”.

„Ba trebuie să relocăm scorburi sau mai apare nu ştiu ce broască care blochează investiţii majore”

Pe de altă parte, ministrul Răzvan Cuc a afirmat că lucrurile încep să se mişte, afirmând că şi el, personal, şi-ar dori ca investiţii importante să fie realizate într-un timp cât mai scurt, lucru aproape imposibil din pricina unor anumite rigori legislative. „Credeți că, mie mi-a convenit că a trebuit să stăm doi ani de zile să relocăm o scorbură de lilieci?! Dar, când avem ONG-uri care se duc și dau cu pumnii în ușile celor de la Comisia Europeană și trag semnale de alarmă că nu știu ce se întâmplă în România (…) şi fac pe acolo tot felul de drame?! (…) Ne trezim ba că avem o restricție, ba că trebuie să facem viaducte pentru mamifere mari, ba trebuie să relocăm scorburi sau apare nu știu ce broască. Acestea sunt probleme care, în general, blochează. Eu știu că, răbdarea românilor a ajuns la capăt. La fel şi a mea”, a mai spus demnitarul.

La întâlnirea cu ministrul Transporturilor au fost prezenți oficiali ai judeţului, precum şi câţiva primari. Primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu, și cel al orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, au fost, printre cei, de faţă. Edilul şef din Vețel a dorit să lămurească problema construirii pasajului peste calea ferată de mare viteză, care ar afecta proprietățile mai multor familii din Mintia, dar problema sitului arheologic Micia, aflat în aceeaşi localitate, şi „tăiat” prin centru de viitoarea calea ferată. Primarul din Uricani a solicitat, din nou, sprijin pentru continuarea investiției la DN 66A Uricani – Băile Herculane. Circa 20.000 de locuitori ai Văii Jiului au semnat o petiţie, cerând continuarea modernizării „drumului lui Băsescu”.

Articolul precedentScene de groază într-o localitate hunedoreană. Un bărbat cu un topor în mână a distrus două maşini
Articolul următorAmbasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, la Deva