Complexul Energetic Oltenia caută să angajeze specialiști formați la Universitatea din Petroșani. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului este renumită pentru specializările din domeniul minier. Astfel, entitatea energetică din județul Gorj are nevoie de ingineri bine pregătiți, iar Universitatea din Petroșani este cea mai bună alegere. 10 absolvenți ai instituției de învățământ superior din Valea Jiului vor fi angajați la CEO.

“Am avut bucuria să vină domnul director general Sorin Boza al CE Oltenia să discute cu absolvenții de Mine, dar și cu cei de la Mașini și Echipamente Miniere și după discuții aceștia își vor depune în acestă perioadă CV-urile iar după interviu sperăm să fie angajați la CE Oltenia. Avem solicitări de absolvenți de-ai noștri și din alte părți din țară unde au nevoie de ingineri acolo unde se deschid cariere de piatră care se utilizează la infrastructura rutieră a României”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Potrivit celor de la Universitatea din Petroșani, piața muncii din România duce lipsă de ingineri. După câțiva ani în care piața a fost saturată de astfel de profesioniști, acum inginerii sunt, din nou, la mare căutare.

“Nevoia cea mai mare este pentru absolvenții de inginerie dar și poate pentru economiști, un domeniu ar fi administrația publică în care este nevoie de specialiști cu studii superioare, dar pe piața muncii cea mai mare necesitate este de absolenți din domeniul ingineriei. Toate firmele care se dezvoltă în România, fie că sunt naționale sau multinaționale, ne solicită ingineri. În perioada de practică îi trimitem la aceste firme care îi selectează dacă dovedesc într-o măsură mai mare sau mai mică acestă capacitate a lor de a se adapta la cerințele firmelor respective iar o parte din ei sunt angajați. Acesta este trend-ul pe care îl urmăm și noi”,  a mai spus sursa citată.

Absolvenții Universității din Petroșani și-au găsit locuri de muncă în cadrul celor mai mari companii din țară, dar și din întreaga lume.

 

 

 

 

Articolul precedentTârgul de animale de la Hațeg a fost anulat
Articolul următorO mână din bronz, “exponatul lunii” la muzeul din Deva