Complexul Energetic Hunedoara ar putea importa cărbune din Indonezia. Se fac studii pentru achiziționarea huilei din Indonezia. Declarația îi aparține directorului termocentralei, care susține că huila din Indonezia este mult mai ieftină față de cea din Valea Jiului, iar în plus nu este necesară nici conformarea la cerințele de mediu.

Ioan Conț, directorul termocentralei Mintia susține că huila din Indonezia are un grad scăzut de sulf, astfel noxele eliminate în atmosferă sunt mult mai mici.

”Acest cărbune are un conţinut foarte scăzut de sulf, iar cenuşa este între 2 şi 4%, faţă de 40%, cel din Valea Jiului. (…) Problema acestui tip de cărbune este umiditatea, mai mare decât la cărbunele din Valea Jiului”, a declarat directorul Ioan Conţ.

Istitutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) Bucureşti trebuie să elaboreze un studiu privind oportunitatea achiziționării cărbunelui din Indonezia. Rezultatul studiului este așteptat în data de 31 martie. Termocentrala Mintia avea un stoc de 5000 de tone de cărbune. Cantitatea din depozite ajunge doar pentru două-trei zile. În cursul acestui an, CEH a recurs și la importuri pentru a suplimenta cantitatea de cărbune. Unitățile miniere din Valea Jiului produc la minimul istoric. În plus, potrivit conducerii CEH se simte și fsptul că unitățile miniere din cadrul Societății Naționale de Închidere a Minelor Valea Jiului și-au încetat activitatea. CEH pierde astfel sute de mii de tone de huilă.

 

 

Articolul precedentSchimbare în structura de conducere a Universității Petroșani
Articolul următorINSEMEX organizează o nouă ediție a simpozionului SESAM