Vremea favorabilă din ultimele zile a permis începerea lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor județene pe câteva sectoare considerate prioritare, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Este vorba despre DJ 668A Streisângeorgiu – Chitid – Boșorod – Luncani (întreținere îmbrăcăminți asfaltice), DJ 687E Hunedoara – Teliucu Inferior – Ghelari (covoare bituminoase), DJ 668 DN66 – Bucium Orlea – Bretea Română – Streisângeorgiu – Dâncu Mare, DJ 686 Sântămărie Orlea – Râu de Mori – Suseni și DJ 687C Hațeg – General Berthelot – Ciula Mare – Răchitova (tăieri și completări acostamente), DJ 107A Rapolt – Hărău – Bârsău (covoare bituminoase), DJ 705 DN7(Gelmar) – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte (covoare bituminoase) și DJ 705A Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia (curățirea șanțurilor și rigolelor, defrișări).

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, spune că, la nivelul instituţiei pe care o conduce a fost efectuată o analiză care cuprinde starea în care se află drumurile județene după anotimpul rece. Potrivit acestuia, cu prioritate vor fi rezolvate, mai întâi, problemele cele mai mari, urmând ca, după aprobarea bugetului, să se continue lucrările de reparații și întreținere pe toate sectoarele afectate.

Administratorul public al judeţului, Costel Avram, însoţit de consilierul județean Eduard Felciuc, a verificat modul în care au fost executate lucrările la infrastructura rutieră. Costel Avram a declarat că reparațiile la drumuri vor fi o prioritate pentru conducerea administrației județene. „Chiar dacă putem utiliza în prezent doar a 12-a parte din buget, am lansat primele comenzi pentru refacerea covorului asfaltic, pentru completarea acostamentelor și pentru celelalte lucrări de întreținere necesare. Lucrările de infrastructură vor fi o prioritate pentru Consiliul Județean Hunedoara, iar după aprobarea bugetului acest lucru se va confirma prin investițiile pe care le vom face în județ”.

Şoferii sunt rugaţi să respecte restricțiile de circulație impuse sau chiar să evite șoselele în lucru.

Articolul precedentFilmări la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Edificiul medieval va apărea într-o reclamă în Rusia
Articolul următorSerbările zăpezii, la sfârșit de martie în Parâng