Liceenii hunedoreni se întrec în cunoștințe de cultură generală în cadrul Concursului „Citești și câștigi!”, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

La ediția din acest an, s-au înscris 23 de licee și colegii din județul Hunedoara, fiind cea mai bună participare de până acum. Organizatorul concursului, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara, a pregătit, și în acest an, premii atractive pentru câștigători.

Competiția a fost lansat în primăvară, atunci când a fost stabilită, prin tragere la sorți, componența celor opt grupe din concurs și au fost anunțate temele. “Elevii au la dispoziție șase teme: literatură, artă, sport, geografie, istorie și Marea Unire. La tema dedicată Unirii, participanții vor primi întrebări legate de evenimente care au precedat Marea Unire, de contextul intern și extern, dar și despre marile personalități care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

Primele confruntări între liceeni au avut loc deja. Concursul continuă în perioada următoare, finala urmând să aibă loc pe data de 28 noiembrie.

Articolul precedentVârstnicii și profesorii, sărbătoriți la Lupeni
Articolul următorAu început lucrările la noua „Pediatrie” din Deva