Lucrările la noua Secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din municipiul Deva au fost demarate. Secția va fi extinsă și în zona corpului administrativ din cadrul unității medicale, prin supraînălțarea clădirii cu încă un etaj.

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, instituție în administrarea căreia se află spitalul județean din Deva spun că, noua secție în care vor fi tratați micuții pacienți va fi integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, în zona sa centrală. O parte a ei va fi amenajată la etajul situat deasupra secției Chirurgie Plastică și se va continua cu o extindere deasupra corpului administrativ. În total, secția nouă va avea o suprafață de 1.652 de metri pătrați, va asigura circa 50 de paturi pentru copii și 32 de paturi pentru aparținători.

„Secția va fi amenajată conform normativelor Ministerului Sănătății, cu respectarea tuturor avizelor pentru autorizația sanitară de funcționare și pentru acreditare. Viitoarea secție va avea saloane separate pentru internarea copiilor pe categorii de vârstă, săli de tratamente și de consultații, sală de mese, spațiu de joacă, spații pentru personal, registratură. Circuitele sunt gândite în așa fel încât să asigure un act medical de cea mai bună calitate. Secția va fi dotată cu mobilier nou potrivit fiecărei categorii de vârstă și cu grupuri sanitare adecvate necesităților”, spun oficialii CJ Hunedoara.

În momentul de față se derulează lucrările de decopertare a corpului de clădire pe care se va ridica noul etaj.

Valoarea investiției suplimentare pentru extinderea secției se ridică la 1,8 milioane de lei (TVA inclus). Finanțarea este asigurată prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Banii erau prevăzuți inițial pentru modernizarea Unității Primiri Urgențe (UPU) dar, pentru că există deja un proiect cu finanțare europeană depus de CJ Hunedoara pentru acest gen de investiție, suma a fost redirecționată pentru extinderea noii Pediatrii.

Termenul de finalizare a lucrării este primăvara anului 2019.

Articolul precedent“Citești și câștigi!”. Elevi din 23 de licee și colegii din județ se întrec în cunoștințe de cultură generală
Articolul următor“Zebre” antiderapante în Deva. Se toarnă covoare termoplastice la trecerile de pietoni din mai multe zone ale orașului