SAMSUNG

Cimitirele din Petroșani vor funcționa după un regulament. Autoritățile locale de la Petroșani propun un regulament de organizare și funcționare a cimitirelor de pe raza localității. Un proiect în acest sens a fost lansat în dezbatere publică.

Organizarea și funcționarea cimitirelor se realizează în conformitate cu prevederile regulamentului de organizare și funcționare aprobat prin Consiliul Local. Astfel, cei care au opinii sau sugestii le pot depune până în data de 17 decembrie. Regulamentul prevede o serie de măsuri precise pentru funcționarea cimitirelor.

Locurile de veci vor avea dimensiunile de 2,50X1,20 m cu intervalul de 50 cm pe toate laturile. Locurile de înhumare pot fi atribuite pe o durată de 7 ani sau 25 ani după decesul unei persoane, pe baza aprobării cererii de către Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat – Compartimentul administrare cimitir, cu plata integrală și anticipată a taxei de folosință. Titular al dreptului de folosință va fi ruda cea mai apropiată față de decedat, respectiv soțul/soția, părinte, copil, nepot, în baza declarației verbale a solicitantului înhumării.

Documentul mai prevede și o serie de alte măsuri, iar toate acestea pot fi consultate atât la sediul Primăriei, cât și pe site-ul administrației locale.

 

 

 

Articolul precedentUn tânăr din Orăștie, prins drogat la volan
Articolul următorActorul Șerban Ionescu va fi omagiat, la Petroșani