CFR este obligată de instanță să plătească despăgubiri în valoare de 400.000 de euro unei femei care a fost mutilată în urma unui accident feroviar care s-a petrecut în gara Subcetate. Evenimentul a avut loc în anul 2014, în Gara Subcetate. A fost nevoie de mai bine de un an pentru ca Judecătoria Hațeg să pronunțe sentința.

În urma sentinței,  Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a fost obligată să plătească o amendă de 1,2 milioane de lei pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, pentru victima accidentului, instanța a stabilit daune materiale în sumă de 116.064,19 euro, respectiv despăgubiri morale în valoare de 300.000 de euro.

CFR mai este obligată să achite o prestație lunară pentru perioada în care femeia nu a putut lucra, dar și contravaloarea prestațiilor medicale acordate victimei. În plus, judecătorii de la Hațeg au stabilit și pedeapsa complementară a afişării hotărârii definitive de condamnare, în extras – dispozitivul, în toate staţiile C.F.R. de pe teritoriul ţării, pentru o perioadă de trei luni.

Accidentul s-a petrecut în 14 septembrie 2014 în gara Subcetate. În jurul orelor 00.27, în staţia de cale ferată Subcetate, din judeţul Hunedoara, a avut loc un accident de trafic feroviar, în urma căruia unei persoane i-a fost amputat membrul superior stâng.

Sentința Judecătoriei Hațeg nu este definitivă.

 

Articolul precedentFOTO| Un manşon din os, vechi de peste 3.000 de ani, expus la muzeul din Deva. Descoperit sub autostrada ce traversează judeţul
Articolul următorSpectacol folcloric dedicat mamelor, la Deva. Peste 50 de solişti şi instrumentişti vor urca pe scenă