Compania Naţională de Căi Ferate „CFR”-SA derulează implementarea proiectului “Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614-Gurasada și Tronsonul 3: Gurasada-Simeria”, proiect de interes național, finanțat din fonduri europene nerambursabile și cuprins în Master – Planul General de Transport al României, aflat în prezent în etapa de execuție a lucrărilor.

Pentru realizarea lucrărilor se impune și exproprierea unor persoane aflate pe traseul liniei ferate. În acest sens, CFR a demarat procedurile pentru întocmirea documentațiilor cadastrale și de evaluare a imobilelor în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a suprafețelor suplimentare de teren necesare execuției lucrărilor -“Reabilitarea liniei C.F. Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614-Gurasada și Tronsonul 3: Gurasada-Simeria”.

Pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare execuției lucrărilor, CNCF „CFR” SA a întreprins demersurile necesare exproprierii, respectiv a fost promovate și aprobate mai multe hotărâri de guvern și au fost parcurse etapele specifice procedurii de expropriere (consemnarea sumelor pentru despăgubire, notificarea persoanelor expropriate, emiterea Deciziilor de Expropriere etc,), finalizate prin întabularea coridorului de expropriere.

Sunt necesare suprafețe suplimentare de teren pentru execuția lucrărilor.

Articolul precedentCirca 300 de deţinuţi de la Penitenciarul Deva vor vota în scrutinul de duminică
Articolul următorTeren de sport reabilitat într-o zonă cu vârstnici