Cetățenii din Valea Jiului nu vor mai plăti apa de ploaie. Consiliul județean Hunedoara va aproba modificarea Regulamentului de funcționare al operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului, astfel încât populația să fie scutită de la plata serviciului de evacuare al apei meteorice.

O decizie în acest sens va fi luată, după toate probabilitățile, în proxima ședință a Consiliului județean dar și în celelalte Consilii locale care constituie împreună Asociația de Dezvoltare Intracomunitară ”Apa Valea Jiului”, for de coordonare al activității Apa Serv Valea Jiului.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului precizează că se va conforma deciziei anunțate, în acest sens, de către reprezentanți ai acționariatului său. Directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică spune că măsura va fi aplicată odată cu îndeplinirea tuturor formalităților prevăzute de lege.

”Chiar dacă această situație va genera o oarecare pierdere financiară, prin faptul că noi vom presta în continuare serviciul de evacuare al apei meteorice, fără a mai încasa de la populație acea taxă fixă pe care o aveam prevăzută în Regulamentul nostru de funcționare, vom pune în aplicare această decizie a acționarilor noștri, imediat ce toate formalitățile legale vor fi îndeplinite. Vreau să precizez totodată că scutirea de la plată a serviciului de evacuare a apei meteorice va fi aplicată exclusiv persoanelor fizice, iar persoanele juridice vor plăti în continuare acest serviciu, în baza contractelor încheiate și a formulelor de calcul agreate”, spune Cristian Ionică.

Chestiunea tarifului perceput de Apa Serv pentru prestarea serviciului de evacuare al apei meteorice a constituit tema unor aprigi dezbateri publice, mai ales în cursul anului trecut, când  cantitățile însemnate de ploaie au generat valori semnificative ale aceste prestații, pe facturile emise de Apa Serv către diverși agenți economici și autorități publice.

Articolul precedentValea Jiului așteaptă proiecte concrete în cadrul platformei destinate zonelor miniere
Articolul următorProfesorul Mihai Petre, propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara