Au trecut deja 14 luni de când a fost lansată Platforma europeană dedicată regiunilor carbonifere în tranziție. Numai că până în prezent au avut loc doar câteva întâlniri și s-au propus anumite proiecte. În rest, nu s-a concretizat absolut nimic.

Ideea alocării de finanțări pentru crearea de alternative economice pentru aceste zone miniere a fost îmbrățișată de toți factorii de decizie, de la nivel local, regional și național, cu convingerea că acestea vor aduce un plus de prosperitate și comunităților din Valea Jiului. Printre cei optimiști s-a numărat șu deputatul USR Cristina Prună, care a militat, alături de alți parlamentari din regiune, pentru ca Valea Jiului să fie inclusă în această platformă.

Acum însă, deputatul USR Cristina Prună constată, la fel ca majoritatea oamenilor din Vale, că lucrurile se mișcă însă foarte lent, iar așteptările oamenilor au rmas la fel de mari.

”În noiembrie 2018, am adresat o interpelare doamnei Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, pentru a afla care sunt proiectele pentru care Ministerul va cere finanțare în urma procesului de consultare cu oamenii din Valea Jiului. Mi-a fost prezentată aceeași listă de proiecte, pe care am văzut-o și în iulie anul trecut, din cadrul Programului Operațional Regional”, spune deputatul Cristina Prună.

Finanțarea pentru Platforma europeană dedicată regiunilor carbonifere în tranziție urmează să se decidă în cadrul noului buget al Uniunii Europene.

 

Articolul precedentO casă din Petrila s-a prăbușit sub greutatea zăpezii
Articolul următorCetățenii din Valea Jiului nu vor mai plăti apa de ploaie