Centru de îngrijire a vârstnicilor la Geoagiu realizat cu fonduri europene. Orașul Geoagiu ar putea avea un centru de zi și o unitate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Sute de bătrâni din localitate nu au pe nimeni care să aibă grijă de ei. Au ajuns la o vârstă înaintată, iar bătrânețea le este una chinuită. Pentru ei, edilii caută o societate care să realizeze serviciile de proiectare tehnică — elaborare documentatii tehnico – economice, verificare tehnică a proiectării și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiție ”Inființarea centrului de zi și a unității de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din orașul Geoagiu”.

749.864 de lei este valoarea contractului. În prezent, pe raza localității Geoagiu există un număr de 1067 persoane vârstnice din care 266 au dificultăți în asigurarea activităților curente, aceștia reprezentând grupul țintă pentru servicii de îngrijire la domiciliu. Pentru realizarea proiectului autoritățile locale au contractat fonduri europene. A fost identificată și clădirea care urmează a fi transformată în astfel de centru.

 

Articolul precedentBanii pentru bursele elevilor din Deva ajung în contul școlilor
Articolul următorO viață dedicată dedicată formării artiștilor. Profesorul Adina Stan a devenit cetățean de onoare al municipiului Petroșani