O viață dedicată dedicată formării artiștilor. Profesorul Adina Stan a devenit cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Adina Stan, profesor de muzică la Școala Gimnazială IG Duca din Petroșani, devine cetățean de onoare al localității.

Adina Stan este șefa de catedră a Secției de muzică a Școlii Gimnaziale IG Duca, din Petroșani este absolventă a Conservatorului “Ciprian Porumbescu”.

Din 1982, de când a absolvit facultatea, a parcurs până în prezent toate gradele didactice. O viață închinată muzicii și formării micilor muzicieni. Un punct de reper în activitatea doamnei prof. Stan Adina este Festivalul concurs Klavier Art, al cărui inițiatoare a fost încă din anul 2012. Festivalul-concurs Klavier Art, organizat în parteneriat cu Asociația Klavier Art București are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor și a melomanilor și sprijinirea celor care se îndreaptă către acest gen de muzică, oferind posibilitatea ca elevii și copiii cu talent deosebit să se evidențieze și să își valorifice potențialul artistic. De-a lungul anilor, micii muzicieni pregătiți de doamna profesoară au obținut numeroase premii la diferite concursuri naționale sau internaționale.

Prin mâinile profesorului Adina Stan au trecut generații întregi de elevi care acum fac cinste municipiului Petroșani.

 

Articolul precedentCentru de îngrijire a vârstnicilor la Geoagiu realizat cu fonduri europene
Articolul următor100 de ani de învățământ românesc în Petroșani