Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va prelua angajații de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ). Este o reușită a senatorului PSD, Cristian Resmeriță, cel care s-a angajat să rezolve problema angajaților SNIM care la finalul acestui an nu pot ieși la pensie.

La finele anului, societatea de închideri își va înceta activitatea,iar 300 de oameni ar rămâne pe drumuri. Pentru aceștia încă din anul 2012 s-a semnat un protocol între SNIMVJ și CEH, însă s-a “uitat” de el. Senatorul PSD, Cristian Resmeriță a făcut demersuri pentru ca acești oameni să nu rămână în aer.

135 de angajați ai Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului și-au manifestat intenția de a fi transferați, într-o bază legală, la Complexul Energetic Hunedoara. În primă fază, circa 60 de oameni vor trece să lucreze în subteranele unităților miniere care aparțin CEH.

“Pe listele de la SNIM s-au înscris 135 de persoane. În acest moment, la CEH are loc un CA care va aproba angajarea primelor persoane, în jur de 50 – 60 de persoane de la SNIM. Selecția o vor face cei de la CEH împreună cu sindicatele, dar am înțeles că vor transfera, în primă fază, muncitori, oameni de la front pentru că au mare nevoie de ei. Am găsit deschidere la CEH”,  a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeriță

Societatea aproape se închide la finele anului, iar aproape 300 de persoane ar putea rămâne fără loc de muncă. Nu se pot pensiona, nu se pot transfera la minele viabile și nu există niciun act normativ care să îi protejeze pe viitor. Pentru aceștia, s-au căutat soluții astfel încât potrivit unui protocol semnat încă de acum câțiva ani, să fie preluați de Complexul Energetic Hunedoara.

 

 

 

Articolul precedentAutostradă doar pentru vehicule mici și cu viteză limitată
Articolul următorSergiu Pârvulescu l-a încântat pe primarul din Deva