Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut o întâlnire cu un tânăr talentat din Valea Jiului. Sergiu Pârvulescu, originar din municipiul Vulcan, studiază la Liceul de Artă ”Sigismund Toduță” din Deva. Primarul devean și-a făcut un frumos obicei de a lua contact cu oamenii care reprezintă județul Hunedoara cu cinste.

Sergiu Pârvulescu și-a câștigat deja statutul de a fi unul dintre cei mai talentați artiști ai genului folk din România. Tânârul participă la diferite festivaluri de folk din țară, precum Festivalul ,,Adrian Păunescu”, Festivalul ,,Chira Chiralina” sau Festivalul Castanilor. Mai mult, la doar 15 ani, Sergiu are deja 21 de piese de muzică folk, creaţie proprie.

”Sergiu mi-a mărturisit că iubeşte muzica încă de mic. El a îndrăgit în mod special chitara şi a început să cânte muzică folk şi să compună melodii. Mă bucur că l-am cunoscut personal şi sunt convins că Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă” are mulţi tineri talentaţi, asemenea lui Sergiu. Şi pentru că „Muzica este singurul grai pe care îl înţeleg toate popoarele”, îl consider pe Sergiu şi pe colegii lui, adevăraţi ambasadori ai comunităţii noastre. Avem nevoie de astfel de tineri! Voi susţine întotdeauna tânăra generaţie, valorile şi performanţa!”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Sergiu Pârvulescu și-a început cariera artistică cu mulți ani în urmă, fiind susținut de părinți, încurajat și îndrumat de un alt artist de excepție al Văii Jiului, prof. Ileana Berki.

 

 

 

Articolul precedentCEH angajează personalul de la SNIMVJ
Articolul următorAccident de muncă tragic la Orăștie. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe o schelă