Puținii abonați ai sistemului de termoficare din Petroșani ar putea avea căldură în această iarnă. Asta dacă licitația organizată de municipalitatea de la Petroșani va reuși să concesioneze distribuția rețelei de agent termic. Deocamdată nu se știe care vor fi costurile agentului termic, asta în cazul în care acesta va ajunge în casele celor puțin peste 2000 de abonați.

Deocamdată nu se știe care vor fi costurile pe care beneficiarii agentului termic le vor plăti. Incertitudinea planează și asupra posibilității acordării, în continuare, a subvenției.

“Nu știm la ce preț se va furniza gigacaloria după ce licitația va fi atribuită. În momentul în care vom avea clar un câștigător atunci vom putea știi exact cât va costa gigacaloria în sistem centralizat. Va fi, cu siguranță, o creștere de preț a gigacaloriei”, a declarat Tiberiu IAcob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În cazul în care procedura nu se va complica, abonații vor beneficia de agent termic, cel târziu, începând cu data de 1 decembrie. Alimentarea cu energie termică în sistem centralizat este un serviciu comunitar de utilitate publică. Aceste serviciu a fost asigurat prin intermediul SC Termoficare SA, care odată intrată în faliment nu mai poate presta acest serviciu. Astfel, s-a luat decizia delegării distribuției agentului termic.

 

Articolul precedentPrimăria Deva acordă, din nou, bani cultelor şi asociaţiilor sportive
Articolul următorExpoziție de artă la Lupeni