O nouă tranşă de bani va fi acordată, de la bugetul local al municipiului Deva, bisericilor şi asociaţiilor sportive. Un milion de lei este suma „pusă la bătaie”, de data aceasta, de administraţia publică locală.

800.000 de lei ar putea să ajungă la biserici. Restul banilor, 200.000 de lei, ar putea fi repartizaţi cluburilor sportive. Alocarea banilor urmează să fie decisă în şedinţa extraordinară a Consiliului Local (CL) Deva, programată pentru marţi, 23 octombrie.

Consilierii locali din Deva urmează să îşi dea avizul privind transferul banilor. Ca de obicei, cei mai mulţi bani revin cultelor religioase. Un număr de 16 parohii şi biserici din Deva, Cristur şi Sântuhalm, au solicitat finanţări nerambursabile de la bugetul general al municipiului reşedinţă de judeţ. Acestea vor primi, în total, 800.000 de lei, în vreme ce asociaţiile şi cluburile sportive sunt sprijinite din punct de vedere financiar cu 200.000 de lei.

Primăria Deva a mai sprijinit financiar, anul acesta, bisericile şi asociaţiile sportive. Aproximativ un milion de lei au fost alocaţi bisericilor, iar alţi 860.000 de lei cluburilor sportive, în prima sesiune de acordare a finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes general.

Articolul precedentInsolvența CEH, între pierderea drepturilor și schimbarea planurilor
Articolul următorCăldură, dar cu ce preț?