De o surpriză neplăcută au avut parte rangerii din Retezat. După o săptămână de la finalizarea adăpostului de lângă parcarea de la Gura Bucurei, aceştia au revenit în zonă şi au găsit deja „cadouri” nedorite, lăsate de trecători: o plasă cu gunoaie, atârnată într-un cui, la vedere, dar şi alte deşeuri împrăştiate prin zonă.

Mai multe fotografii, grăitoare în ceea ce privește comportamentul unora dintre cei care trec pe traseele montane din Retezat, au fost postate pe Internet de către reprezentanții administrației parcului național.

„Vă reamintim că, nici rangerii, nici salvamontiștii, nici jandarmeria montană, nici voluntarii Parcului Naţional Retezat și nici adevărații montaniarzi nu sunt gunoieri. Cu toții facem acțiuni de curățenie fiindcă e greu să vedem mizeria pe care vizitatorii necivilizati o lasă în Retezat. Ne dorim ca, împreună să păstrăm Parcul Naţional Retezat așa cum l-am găsit, cu minim impact uman, atât pentru siguranța noastră, cât și pentru siguranța locuitorilor permanenți din Retezat”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat.

Sursa foto: Administraţia Parcului Naţional Retezat
Articolul precedentLucrări de aproape 3 milioane în comuna Zam
Articolul următor13 absolvenţi hunedoreni, angajaţi pe loc la „Bursa locurilor de muncă”