Elevii care au performanțe sportive nu primesc burse. Aceștia nu se încadrează în nicio categorie, nici la burse de merit și nici la burse de performanță. În schimb, bursele de merit și cele sociale pot fi cumulate.

La Petroșani, în cadrul ședinței de Consiliu Local au fost discuții pe această temă.

„Părinții întrebau că s-au desfășurat anul trecut niște concursuri între școli, de handbal, de rugby și acestor copii li s-au spus că vor lua bursă sportivă. Marea mea nelămurire a fost că la bursele de performanță, am văzut criteriile și am văzut că nu pot intra acolo iar la bursa de merit cred că ar putea intra. Am văzut că acolo scrie că locul I, II, III, la concursuri județene dar fără să specifice dacă este concurs sportiv, de inteligență sau ce fel de concurs este. Întrebarea mea este: Bursele spotive au fost băgate de către directori la bursele de merit sau unde sunt acestea băgate?”,  a întrebat Dorina Niță, consilier local la Petroșani (ALDE).

Teoretic, bursele destinate elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele sportive se pot acorda doar la unitățile de învățământ cu profil specific.

Aceste burse se dau la liceele de profil dar vom verifica și vă vom da un răspuns”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, rpimarul municipiului Petroșani.

Urmează ca autoritățile locale să solicite un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean în acest sens, pentru că a existat o situație în care un elev a trebuit să dea banii înapoi deoarece Curtea de conturi a considerat că nu este legal.

 

 

Articolul precedentGest extrem al unui bărbat din Uricani
Articolul următorConflict încheiat tragic, la Dâncu Mare. Un bărbat a murit după ce ar fi fost lovit în zona capului