Absolvenţii hunedoreni, aflaţi în căutarea unui serviciu, sunt aşteptaţi pe data de 18 octombrie, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara din Deva sau la punctele de lucru ale instituţiei din alte opt localităţi ale judeţului. În ziua respectivă, se va desfăşura „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Acţiunea va avea loc între orele 09:00 şi 13:00, la Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Brad, Lupeni, Vulcan, Haţeg şi Călan. Evenimentul are ca scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. Pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

„Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea, în timpul cel mai scurt. Angajatorii pot beneficia de subvenţii, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, dacă oferă absolvenţilor oportunitatea de a ocupa locurile de muncă pe care le au disponibile. Cu această ocazie, reamintim absolvenţilor înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă faptul că pot beneficia de prime de inserţie, urmare a angajării cu normă întreagă, pe o perioadă mai mare de 12 luni”, au informat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

Agenţii economici din judeţ pot depune oferte de locuri de muncă vacante până în ziua organizării bursei, respectiv data de 18 octombrie 2019.

Articolul precedentPeste 400 de mii pentru iluminatul ornamental de sărbătoare
Articolul următorPremiile „Iancu de Hunedoara”, oferite în cadrul unei gale găzduită de Teatrul de Artă din Deva