Cetatea Deva și Complexul ”Aqualand” au adus 160.000 de lei la bugetul local, în minivacanța de Paște. Aproape 6.500 de turiști, din țară și străinătate, au vizitat fortăreața medievală, emblemă a municipiului. Alte aproximativ 2.800 de persoane au ales să se relaxeze la complexul acvatic din oraș, în perioada 26 aprilie – 1 mai.

Ambele obiective din Deva au adus astfel încasări de aproximativ 160.000 de lei la bugetul local, în creștere față de aceeași perioadă a anilor trecuți, spun reprezentanții administrației publice locale.

Potrivit acestora, luni, 29 aprilie, a fost ”ziua de vârf” a minivacanței pentru Cetatea Deva. Fortățeața veche de opt secole a înregistrat un număr de 1.227 de turiști – aproape 20% din totalul perioadei, când monumentul-simbol al Devei a fost vizitat de 6.449 de persoane. Peste jumătate dintre turiști au fost adulți (51%), alți 26% copii, iar restul vizitatorilor – pensionari, persoane cu dizabilități și turiști care au acces gratuit la călătoria cu telecabina. Sfârșitul săptămânii rămâne, în continuare, intervalul în care Cetatea atrage cei mai mulți vizitatori. În luna aprilie, 6.200 de persoane (31% din totalul turiștilor) au vizitat monumentul în zilele de sâmbătă și duminică.

Vizitatori mulți și la „Aqualand”

Minivacanța de Paște a adus un număr mare de vizitatori și la ”Aqualand” Deva. Aproximativ 2.800 de persoane s-au relaxat în incinta complexului acvatic în intervalul 26 aprilie – 1 mai 2019. Marți, 30 aprilie, a fost ziua cu cel mai mare aflux de turiști și localnici – aproape 900 de persoane au trecut pragul complexului.

O zi de bălăceală la ”Aqualand” Deva costă între 40 și 45 de lei, iar copiii sub 3 ani au intrare gratuită.

Articolul precedentCele mai longevive cupluri din Deva vor fi premiate de „Ziua Familiei”
Articolul următorCare este programul premierului Viorica Dăncilă în județul Hunedoara