Banda transportoare din stațiunea montană Parâng a fost pornită. Investiția realizată din banii municipalității de la Petroșani este destinata, în primul rând, schiorilor începători. 

Consiliul Local al municipiului Petroșani a decis aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 86.000 lei (cu TVA) în vederea achiziţionării unui transportor cu bandă pentru schiori în lungime de 40 m, care va fi amplasat în Stațiunea Parâng. Covorul rulant are o putere de 4 kw, viteză de deplasare de până la 0,7 m/s, și o capacitate de 2500 persoane.

Dezvoltarea turistică din Părâng este un deziderat pe care autoritățile locale de la Petroșani și l-au asumat, Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil a fost cuprins, inițial, în planurile Ministerului Turismului. De aici ar fi trebuit să vină fondurile pentru dezvoltare, însă ministerul a sistat finanțările. Astfel, autoritățile locale încearcă prin forțe proprii să realizeze lucruri care să atragă turiștii.

 

Articolul precedentAccident mortal în localitatea Bălata
Articolul următorCele două femei găsite fără suflare erau mama şi sora unui apreciat poliţist din Deva. Daciana mângâia suflete cu vocea ei