Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de vânt pentru mai multe județe din jumătatea nordică a României. Avertizarea meteo este valabilă de sâmbătă de la ora 10:00 până la ora 23:00.

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei.

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h.
În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articolul precedentCapacitatea de cazare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19 a crescut la 350 de paturi
Articolul următorSituația din județul Hunedoara de la începutul perioadei de monitorizare